Selvhjelp

Hvis klossen har løsnet

Dersom du ikke har fått annen beskjed kan dette vente til neste besøk. Hvis klossen plager deg kan du forsøke å fjerne den. Det er ett lite lokk du kan åpne og så lirke klossen av strengen. Se video for hjelp:

Hvis ringen på den bakerste tannen har løsnet

Hvis den ikke plager deg kan dette vente til neste besøk. Hvis ringen er helt ute, spar på den og ta kontakt med oss for en time.

Strengen har hoppet ut av det bakerste feste

Det kan skje i begynnelsen av behandling. Vi bruker da myke og fleksible strenger som lett kan bøye seg. Hvis det ikke plager deg kan det vente til neste besøk. Er det ubehagelig kan du enten forsøke å bøye strengen tilbake eller kutte den av. Får du det ikke til tar du kontakt med oss.

Strengen stikker

Forsøk å klippe av strengen mellom de to bakerste tennene og ta bort den delen som stikker. Hvis ikke dette går legger du på voks og tar kontakt med oss.

Løse ”støtdempere” (MALU, tilleggsregulering)

Spar på de løse delene og ta kontakt med oss. Hvis dette skjer i ferien og vi har stengt eller du er bortreist, ta kontakt med tannlege på stedet og få fjernet alle delene til ”støtdemperene”. Spar på disse og ta kontakt med oss.

Støttestrengen har løsnet

Ta kontakt med oss så vurderer vi om den skal limes tilbake eller om vi skal fjerne den.

Platen passer ikke

Ta kontakt, vi må da trolig lage en ny.